Valet är över

Gick precis in på textTV och läste lite om valet. Tycker det är lite tråkigt, men det var ju vad jag förväntade mig. I dagens läge är de flesta människor som arbetar kapitalistiska och tänker mest på vad som är bäst för dem och hur de ska kunna få det bättre ekonomiskt. Klart att jag förstår dem. Jag tycker bara inte likadant. Jag tycker att de som är starka ska eller åtminstone försöka hjälpa de som är svagare. Att man tänker på alla som bor i vårt land och ser till den stora helheten istället för att vara trångsynt och bara se till sitt eget bästa. Det som har hänt under de senaste fyra åren är att de starka har blivit starkare (eller de rika har blivit rikare) och de som är svaga har blivit svagare. Hur kan man förvänta sig att en handikappad och underutvecklad man eller kvinna ska kunna arbeta? En person som har mellan till grav downs syndrom ska tydligen kunna arbeta för bidragen har sänkts avsevärt för dessa människor. Hur ska de få ihop tillräckligt med pengar för att kunna leva ett drägligt liv? och när deras pengar inte räcker för att betala personal som de måste ha dygnet runt eller pengarna inte räcker för att kunna köpa mat efter att ha betalt deras personal som de måste ha, vem hjälper dom då? Socialtjänsten? Vart kommer alla pengar från socialtjänsten ifrån? Skattebetalare. Precis som bidragspengar kommer från skattebetalare. Det är samma pengar. Ett annat exempel: Personer som jag som strax ska eller har gått ut ur en skola och söker jobb. Det finns inga jobb. Inte för oss yngre. Arbetslösheten för unga under 25 år ligger på ca 20% Det är en väldigt hög siffra om man jämför med andra åldrar. Men det bästa är ändå att om man då kommer från en utbildning och inte får något jobb så är ersättningen ca 3000-4000 kr. PER MÅNAD. Min hyra ligger på 3700 kr. Vart tar då alla dessa vägen som inte har råd att betala sina räkningar eller ens sin hyra eller mat vägen? Hur ska dom få pengar?? jo, Socialtjänsten. Människor som är UNDER 25 år ska alltså börja sitt liv med att gå till socialen. roligt. Även statistik från socialtjänsten visar en ökning i yngre åldrar som behöver gå till socialen för att kunna överleva. Men verkar ju som att majoriteten i Sverige vill bo i ett såant land dr man inte vill ställa upp för varandra utan tvinga folk att behöva be om hjälp för att de inte har råd att kunna klara sig sjäva för att det inte finns några jobb att tillgå.

Vilket dystert inlägg. Betänk att detta är mina åsikter jag skriver om. Dessutom kan jag inte förstå hur så många människor kan rösta på sd. helt sjukt. I falköping var det mer än 8%. Det är rätt sanslöst att det kan gå så långt. Känns som om det är många outbildade människor som röstar på ett sådant parti, men vad vet jag?

Jag är lite nere just nu, men det ordnar sig väl. Jag är ändå en av de som har tur i oturen att ha en sambo som tjänar relativt bra och som antagligen kommer få betala för mig en hel del framöver när jag får pengar som inte räcker till nåt eftersom jag antagligen inte kommer få ett jobb. Jag är också en av de få som inte får något från socialen eftersom de anser att då jag har en sambo som tjänar en hyfsad summa efter skatt så kan han försörja oss båda. För jag tycker så mycket om att leva på andra. inte.

Annars har jag gått på en väldigt trevlig promenad idag med Emelie! Den sötnosen :D som en solstråle hela tiden

RSS 2.0